T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRKLARELİ / DEMİRKÖY - DEMİRKÖY İMAM HATİP ORTAOKULU

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK  BAYRAMI

 Türkiye Cumhuriyeti ve bizler için  çok önemli bir  güne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan, ilk milli meclis olan ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür bugün.

          Mustafa Kemal Atatürk Milli Birlik ve Beraberlik içinde kenetlenirsek ancak o zaman düşmanı yurttan atacağımıza inanıyordu. Halkı işgallere karşı bilinçlendirmek, milli birliği perçinlemek için Kurtuluş Mücadelesinin meşalesini  19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yakarak Amasya, Erzurum ve Sivas’ta, düşmandan nasıl kurtulacağımızı Türk halkına anlattı. ‘’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’’.dedi. İşte bu bağlamda Türk Milleti adına karar verecek bir meclise ihtiyaç vardı.

23 Nisan 1920’de, vatanın her yerinden gelen temsilcilerle Türkiye Büyük Millet Meclisi Ankara’da açıldı. Bu meclis önemli kararlara imza atarak, yurdumuzun işgalden kurtarılmasında önemli görevler üstlenmiştir.


             İşte Türk Milleti için bu kadar önemli olan 23 Nisan tarihi, Atatürk tarafından Türk çocuklarına bayram olarak hediye edilmiştir.

Çocuklar, gün sizin gününüzdür. Bayramımız  hepimize kutlu olsun!..

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.04.2024 - Güncelleme: 23.04.2024 17:34 - Görüntülenme: 6
  Beğen | 0  kişi beğendi